Alla inlägg den 26 september 2010

Av Sandra - 26 september 2010 22:59

Jag har testat den nya tomatsoppan som har kommit ut!


Synd att inte dessa nya smaker kom ut när jag gick på LCD men jag måste smaka när det är nyheter. Och tomatsoppan var helt okej. Jag ska prova den nya moussakan också har jag tänkt.


På senaste gruppmötet så frågade jag och en annan medlem om man kunde byta ut alla måltider mot ersättningar igen under en kort period bara för att gå ned de sista kilona. Men hon gav en bra förklaring att det är ingen jojobantning vi håller på med och sen tror jag att man behöver känna den tillfredsställelsen att man har klarat av själv att gå ned i vikt.



Jag kom på en sak angående mitt tidigare inlägg om min viktbakgrund. Jag har problem med hetsätning. Inte sådär jättefarligt som vissa har men när jag har något onyttigt hemma så kan jag sitta en hel kväll och äta upp det. Ex. om jag har fem bullar i frysen så äter jag upp alla under en timme. Eller som igår när jag hade en bit cheesecake i frysen och åt upp hela (okej det var två stoora bitar som jag åt upp). Och sen mår jag jättedåligt efteråt. Ofta får jag väldigt ont i magen också.

Någon som känner igen sig?

Av Sandra - 26 september 2010 11:31

Det här är min bakgrund och min viktresa..


Ända sedan jag var liten så har jag alltid varit lite större än alla andra barn. Jag var bland dom längsta i klassen och min vikt har alltid legat över strecket för "normalt".


När jag kom upp i tonåren växkte jag ikapp mig själv och gick ner i vikt. Jag var nog ett typiskt tonårsbarn som inte åt så mycket men jag vägde fortfarande över det normala. Sedan gick jag upp i vikt igen lagom tills gymnasiet.


När jag började på gymnasiet så hade jag en helt underbar idrottslärare. Tidigare hade jag knappt motionerat alls, lite simning och aerobics men inget mer. Men hon indroducerade mig för all slags sport och motion, cykling, löpning mm så mitt sista år på gymnasiet skrev jag mitt projektarbete om motion. Jag tränade stenhårt, minst 4 pass i veckan, och gick ner ca 10 kg i vikt. Jag vägde runt 73-75 kg där. Det är den vikten som jag har som målvikt för jag mådde så bra då.


Sedan flyttade jag hemifrån, gick upp ett par kilo, stannade där och sedan träffade jag min nuvarande pojkvän och gick upp till 89 kg. Han kan äta av allt och inte gå upp i vikt så han tänker inte lika mycket på mat som jag gör. Men nu börjar han att också tänka på vad som är nyttigt och vad som är bra mat för mig.


Ovido - Quiz & Flashcards